Uludağ Üniversitesi  |   Mühendislik Mimarlık Fakültesi  |   Ana Sayfa   | Site Hakkında  |  İletişim  |  English
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ
OTOMOTİV MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Otomotiv Mühendisliği Bölümü

Uludağ Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesinde TOFAŞ’ ile İtalyan otomotiv endüstrisinin merkezi Torino’dan Torino Politeknik Üniversitesi desteği ile sektörün gereksinimlerine cevap verebilmek için Türkiye’ de ilk ve tek olan yurt dışı destekli “Otomotiv Mühendisliğinde Yüksek Lisans Programı” açılması çalışmaları 2005 yılında başlatılmış ve iki yıl içinde çalışmalar tamamlanarak Ekim 2007’ de Program açılmıştır. İlk mezunlarını 2009-2010 Akademik yılında yılında vermiştir.

MSc Automotive Engineering Ders Programı

Master of Science in Automotive Engineering

Master of Science (MSc) program withoutthesis in Automotive Engineering is a program organizedby Uludağ Universitywiththesupport of Politecnicodi Torino Universityand TOFAŞ. Theaim of theMSc program is toprepareengineerswith a broadknowledge of automotive engineering to deal with the issues facing the automotive industry. Also it aims to wards employment of its graduates at automotive industry. The program is held in Uludağ University and taught in English also with the participation of lecturers from Politecnicodi Torino through video conferences.

Master of Science (MSc) program consists of compulsory, elective courses, seminars and Project. Students must take 12 courses which consist of compulsory and elective which are designed to provide highquality graduate education in the area of Automotive Engineering. The program must be completed in 4 semesters, 3 semesters for courses and 1 semester for project. Projects will be carried out preferably in industry.

Industrial Partners

TOFAŞ is the main sponsor of the program.

Requirements for Admission to Graduate Programs

Inorder to be able to apply to the MSc program, candidates must meet the academic requirements for admission to Graduate Program. In order to apply for MSc program, candidates need to take the Examination for Graduate Studies (ALES). All candidates must provide proof of English proficiency. No students will be admitted to English Prep School. For more information on the required documents and deadlinesfor application to Graduate Programs at-large, please refer to the website of Uludağ University at: http://www.uludag.edu.tr

For more information on this program, please contact:

MSc in Automotive Engineering Program
Automotive Engineering Department